ABOUT

Mijn begeleidsstijl

“Eerlijk, aandachtig, warm, uitnodigend, speels en direct.”

Ik ben Rineke van der Baan en ik houd van pure ontmoetingen van mens tot mens. Als kern voor veranderingsprocessen zie ik: oprechte verbinding in persoonlijke hulpverlening dichtbij en ervarings- en lichaamsgericht werken. Gedreven werk ik zo als dramatherapeut, coach en trainer vanuit mijn hart met de nodige kennis en kunde. In gesprek zoek ik naar stilte, daar waar je het niet weet, om samen te zoeken en te komen bij wat er werkelijk leeft. Hierbij schep ik ruimte voor verbreding, verdieping en beweging. Zodat  jij jouw eigen mogelijkheden (her)ontdekt en stappen durft te nemen!

                                                                                                                                                                                             Mijn werkervaring

Momenteel werk in mijn eigen praktijk in Utrecht en als medebehandelaar bij 1NP in de Basis en Specialistische GGZ in Amsterdam. Hierbij werk ik samen met een psychiater/psychotherapeut en zijn er verschillende mogelijkheden voor zowel individuele- als groepstherapie. Verder ben ik bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), waar ik verantwoordelijk ben voor de portefeuille deskundigheidsbevordering.

Eerder heb ik als dramatherapeut in een 3e-lijns behandelcentrum voor SGLVG (forensische) cliënten gewerkt en in de ambulante, open en gesloten Jeugdzorg(Plus). Verder ben ik stagebegeleidend docent van de opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool Utrecht geweest en heb ik opdrachten gedaan als trainingsacteur. Als docent Omgangskunde i.0. heb ik les gegeven op het ROC en ik heb een aantal jaar als flex begeleider bij het Leger des Heils gewerkt met verschillende doelgroepen.­­

Doorlopend volg ik bijscholingen middels cursussen, supervisie, (spel)intervisie en (leer)therapie. Daarbij ben ik mij verder aan het specialiseren in de methode Developmental Transformations (DVT), waarvoor ik ook supervisie uit het PTSD center in Amerika ontvang. Daarnaast ben ik in opleiding tot Pessotherapeut bij de RINO in Amsterdam.

Klik hier voor mijn CV

Neem dan contact op via: www.beliefenbeleef.nl