Nieuw! Halfjaar traject voor lotgenoten. Krachtig verder na seksueel misbruik.

Het Aanbod

Nu een specifiek halfjaar traject voor lotgenoten: Krachtig verder na seksueel misbruik.

Een halfjaar traject waarin DE KEY thema’s na seksueel misbruik terug komen. Het is een plek om te delen op een bijzondere wijze: door kunst in de vorm van beelden en door te werken met het lichaam. Er worden verschillende therapeutische methodieken ingezet, om jouw verhaal en perspectief van verschillende kanten te belichten. Samen sta je sterk en kom je verder. Leer te bewegen in de instabiliteit van het leven en (her)ontdek jouw verhaal, jouw kracht, jouw dromen!

Halfjaar Traject

  • Vragenlijst en telefonisch contact vooraf voor indicatie
  • EBOOK 7 essentiële tips over herstel na seksueel misbruik
  • 6 lotgenotendagen in kennismaking met verschillende methodieken
  • Ondersteunende opdrachten om thuis aan verder te werken
  • Facebook Community
  • Eindstuk met uitnodiging van partners en betrokkenen

“Ik had gewild dat er een dergelijk traject eerder voor mij was geweest, om op zo’n bijzondere wijze aan de slag te gaan in verdieping en verbinding. Ik zie ernaar uit dit proces nu te mogen begeleiden en te zien hoe krachtige mensen met hun kwetsbare verhalen zich verder gaan ontwikkelen!” Initiatiefnemer Rineke van der Baan.

Thema’s

Jouw Verhaal

Steunbronnen

Humor en plezier

Vastzittende emoties

Dissociatie en stabilisatie

Een woord aan de dader

In contact met je lichaam

Initimiteit en Seksualiteit

Rouw na seksueel misbruik

Omgang met (familie) relaties

Een plek in de maatschappij

De instabiliteit van het leven

Jouw Kracht, Jouw Dromen

Methodieken

Dramatherapie

Schaduwtheater

Pessotherapie

Narratieve therapie

Rouw en Verlies begeleiding

Developmental Transformations

Psychodramatechnieken

Beeldend werk

After Life

Op deze wijze kan je kennismaken met verschillende methodieken en neem je aan het einde van het halfjaar traject iets tastbaars mee naar huis in de vorm van een eindstuk.

Door wie

Rineke van der Baan

Rineke is Dramatherapeut, Pessotherapeut (i.o.) en Developmental Transformations therapeut (i.o.). Ze is voor verdiepende training in 2016 en 2017 naar het PTSD center in Amerika geweest. Zelf is ze ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel en huiselijk geweld, rouw en verlies. In 2014 heeft Rineke onderzoek gedaan naar de inzet van dramatherapie na seksueel misbruik en ze is opdrachtgever voor vervolgonderzoek. In haar eigen praktijk Belief en Beleef biedt zij therapie, coaching en training, waarbij zij zich inzet voor verbetering in de traumahulpverlening waaronder specifiek na seksueel misbruik.

Amanda Speekenbrink

Amanda heeft een ondersteunde rol in het halfjaar traject. Zij is in 2017 afgestudeerd als dramatherapeut. Ze heeft daarbij in opdracht van Belief en Beleef vervolgonderzoek gedaan naar de gevolgen van seksueel misbruik en de wijze waarop dramatherapeuten (in en buiten NL) hierop aansluiten. Gedurende haar studie heeft Amanda werkervaring opgedaan met zowel kinderen als volwassenen. Omtrent seksueel misbruik heeft ze kennis van de vele symptomen én houdt daarbij oog voor welke kracht er zichtbaar is bij mensen die dit mee hebben gemaakt.

Meer informatie

Het Halfjaar Traject van 2017 is al gestart een nieuw Halfjaar Traject start in 2018. Klik op onderstaande link voor meer informatie: Halfjaar traject: Krachtig verder na seksueel misbruik.

Meld je aan via de website: www.beliefenbeleef.nl of mail naar info@beliefenbeleef.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.