Het 8 maanden Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik. Start in oktober 2018.

Het Aanbod

Het Halfjaar Traject in een nieuw jasje. Nu het 8 maanden traject voor lotgenoten: Krachtig verder na seksueel misbruik.

Een traject waarin DE KEY thema’s na seksueel misbruik terug komen. Het is een plek om te delen op een bijzondere wijze: door te verbeelden waar geen woorden voor zijn en door te werken met het lichaam. Er worden verschillende therapeutische methodieken ingezet, om jouw verhaal en perspectief van verschillende kanten te belichten. Samen sta je sterk en kom je verder. Leer te bewegen in de instabiliteit van het leven en (her)ontdek jouw verhaal, jouw kracht, jouw dromen!

Halfjaar Traject

  • Vragenlijst en telefonisch contact vooraf voor indicatie
  • EBOOK 7 essentiële tips over herstel na seksueel misbruik
  • 6 lotgenotendagen in kennismaking met verschillende methodieken
  • Online werkboek met ondersteunende opdrachten om thuis aan verder te werken
  • Facebook Community met interessante filmpjes en artikelen
  • Eindstuk met uitnodiging van partners en betrokkenen

“De kracht van het 8 maanden traject is een periode samen op te lopen, de herkenning en  bemoediging van elkaar. Door in een kleine groep te werken is er naast het groepsproces ook voldoende individuele ruimte. Door gebruik te maken van verschillende methodieken worden nieuwe verdiepende ervaringen opgedaan.”

Thema’s

Jouw Verhaal

Steunbronnen

Humor en plezier

Vastzittende emoties

Dissociatie en stabilisatie

Een woord aan de dader

In contact met je lichaam

Initimiteit en Seksualiteit

Rouw na seksueel misbruik

Omgang met (familie) relaties

Een plek in de maatschappij

De instabiliteit van het leven

Jouw Kracht, Jouw Dromen

Methodieken

Dramatherapie

Schaduwtheater

Pessotherapie

Narratieve therapie

Rouw en Verlies begeleiding

Developmental Transformations

Psychodramatechnieken

Beeldend werk

After Life

Op deze wijze kan je kennismaken met verschillende methodieken en neem je aan het einde van het halfjaar traject iets tastbaars mee naar huis in de vorm van een eindstuk.

Door wie

Rineke van Setten

Rineke is Dramatherapeut, Developmental Transformations practitioner en Pessotherapeut(i.o.). Zelf is ze ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel en huiselijk geweld, rouw en verlies. In 2014 heeft Rineke onderzoek gedaan naar de inzet van dramatherapie na seksueel misbruik en in 2017 is ze opdrachtgever voor vervolgonderzoek geweest. Verder is ze in 2016 en 2017 voor verdiepende training naar het PTSD center in Amerika geweest. Rineke werkt in haar eigen praktijk Belief en Beleef en bij 1NP in de Basis en Specialistische GGZ.  Ze zet zich in voor verbetering in de traumahulpverlening waaronder specifiek seksueel misbruik, vandaaruit is het traject: Krachtig verder na seksueel misbruik als initiatief ontstaan.

In het 8 maanden traject zal een dramatherapeut i.o. als co-therapeut in de begeleiding ondersteunen.

Ervaringen van eerdere deelneemsters

“Dit traject droeg bij aan het nog meer heel worden van mijn hart. Er was   herkenning en erkenning.  Tijdens dit traject geen ‘moeten’, maar ontmoeten. Welteverstaan bijzondere ontmoetingen: kwetsbaar, krachtig en kleurrijk.”

“De meest diepe schaamte overwon ik in contact met lotgenoten. Dat je niet hoeft uit te leggen of te verantwoorden, maar dat ik er mocht zijn met alles wat er was. Met name de meer indirecte werkvormen zoals DVT hebben me geholpen meer contact met mezelf en de ander te krijgen. Welke emoties, behoeften, fantasieën, verlangens ervaar ik en hoe maak ik daar ruimte voor?”

“Mede door het traject ben ik mijn 4 jarige ik gaan herkennen, gaan omhelzen en gaan troosten. Ik kies stapje voor stapje voor mezelf. Wat anderen ervan vinden, is voor mij minder relevant. Het seksueel misbruik ben ik nog volop aan het verwerken.”

“Bijzondere ontmoetingen op een pad vol verwarrende kruispunten, boeiende wegwijzers en houvast in oefenen met kwetsbaarheid ondersteund door het enthousiasme en het warme welkom zorgen ervoor dat het traject zijn naam meer dan waardig is. Krachtig verder vol geloof in jezelf!!!”

Meer informatie

Het 8 maanden Traject start in oktober 2018. Klik op onderstaande link voor meer informatie: 8 maanden Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik.

Meld je aan via de website: www.beliefenbeleef.nl of mail naar info@beliefenbeleef.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.